Brygging av ekstraktsett

Brygging med ekstraktsett er den desidert enkleste måten å komme i gang med hjemmebrygging på! Investeringskostnadene er lave og tidsbruken like så, mens resultatet blir mange liter øl som du kan nyte alene eller i godt selskap! Om du følger denne fremgangsmåten til punkt og prikke kan jeg nesten love deg at du får et godt resultat allerede ved første brygging – bare husk å være nøye nok med renhold og rengjøring av ALT utstyr. 

Lykke til!

Du trenger:

  • Ekstraktsett
  • Spraymalt/maltekstrakt/dextrose
  • Kjele min. 3 liter
  • Litermål
  • Røreskje i plast med langt skaft
  • Gjæringsbøtte m/gjærlås
  • Hydrometer
  • Termometer
  • Rengjøringsmiddel (Star San el. tilsvarende)

Kjekt å ha:

  • Gjærnæring
  • Anti-foam

Til tapping:

  • Flasker
  • Flaskebørste
  • Kapsler og kapsler-påsetter
  • Flaskefyller

Slik gjør du:

  1. Klipp opp posen og ta ut innholdet
  2. Rehydrer tørrgjæren før bruk: bland ut posen med tørrrgjær i ca. 1 dl vann (30-35°C). Ha over plastfolie og la stå i 15-20 min.
  3. Fyll 3 liter vann i en kjele, tilsett ca. 1 ts gjærnæring (kan sløyfes) og 1 kg spraymalt/maltekstrakt/dextrose. Bland godt og kok i 15 min. NB! Pass på så det ikke koker over. En dæsj anti-foam anbefales (kan sløyfes).
  4. Desinfiser gjæringsbøtta ved å tilsette 5l vann i bøtta sammen med ca. 10 ml rengjøringsmiddel. Sett på lokket og rist godt i ca. 30 sek. Hell ut vannet (rester og skum er ikke skadelig).
  5. Tøm kjelen med ferdig vørter i bøtta, tilsett maltekstraktet fra posen og rør godt. Fyll opp med kaldt vann til du har 23l i bøtta.
  6. Rør om gjæren og tilsett denne i bøtta. Fest lokket godt og rist bøtta godt. Mål så OG med hydrometer.
  7. Sett på gjærlås og la stå til gjæring i oppgitt temperatur i ca. 2 uker (se pakning).
  8. Tapp over på flasker, ha på kork og la stå i ca. 1-2 uker før konsumering.
 
Mangrove Jack's Chocolate Brown Ale 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kontakt oss?

Tlf. +47 91 18 32 35

E-post: aase.harjo@gmail.com

Kategorier